Fastigheter Opportunistisk

Niam utökar dansk bostadsportfölj – förvärvar 51 nybyggda radhus

Niam utökar dansk bostadsportfölj – förvärvar 51 nybyggda radhus Image

Niam har förvärvat 51 nybyggda radhus i Danmark, belägna i Hedensted, i östra Jylland. Husen, byggda 2023, är uppförda som radhus och består av 32 enplanshus samt 19 tvåplanshus. Förvärvet kommer att integreras i Niams danska bostadsportfölj, Nordhusene, och ligger i linje med den övergripande strategin.

– Vi fortsätter att ta vara på möjligheter som stämmer överens med vår vision för Nordhusene-plattformen. Precis som de 73 radhus vi förvärvade tidigare i år, håller dessa 51 enheter hög byggkvalitet, har ett attraktivt läge och representerar en boendeform vi har stor förståelse för och expertis inom", säger Jacob de Lichtenberg, landschef Niam Danmark.

Sedan 2020 har Niam aktivt expanderat sin bostadsportfölj i Danmark under namnet Nordhusene, med målet att erbjuda prisvärda och kvalitativa bostäder över hela landet, med intern förvaltning genom Nordhusene.

–  Med detta senaste förvärv stärker Niam ytterligare sin Nordhusene-plattform, som nu omfattar 2 400 bostäder i och runt Danmarks tillväxtstäder. Portföljen kännetecknas av sitt fokus på kvalitetsboende, hållbarhet, attraktiva lägen och flexibiliteten med hyresboende, säger Erik Rydström, fondchef på Niam.

Läs mer på www.nordhusene.dk

Kontakta