Fastigheter Opportunistisk

Niam stänger sin åttonde fastighetsfond med 805 miljoner euro i investerat kapital

Niam stänger sin åttonde fastighetsfond med 805 miljoner euro i investerat kapital   Image

Niam har stängt sin åttonde fastighetsfond, Niam Nordic VIII, med 805 miljoner euro i investerat kapital, vilket gör den till den näst största i företagets historia, med fokus på nordiska bostads- och logistiksektorer.

Niam offentliggör sin stängning av  Niam Nordic VIII, bolagets åttonde fastighetsfond med en kapitalbas på 805 miljoner euro, exklusive co-investeringskapital. Under de senaste 12 månaderna har teamet investerat en majoritet av kapitalet i främst de nordiska bostads- och logistiksektorerna. Niam Nordic VIII är den näst största opportunistiska fonden i Niams historia.

- Vi är stolta över att ha skapat vår näst största fond i en utmanande fondresningsmiljö och det har varit möjligt tack vare det fortsatta stödet från våra befintliga investerare. Dessutom välkomnade vi flera nya investerare som vi ser fram emot att bygga långvariga relationer med. Vi fortsätter att leverera starka och konsekventa resultat till våra investerare – det är vår prioritet, säger Jennifer Andersson, Managing Partner på Niam.  

Niam Nordic VIII är en opportunistisk fond som riktar in sig på fastighetssektorer med hög tillväxt i Norden. Som en del av en fondserie oberoende av specifika sektorer, har de tidigare fonderna konsekvent levererat stabil avkastning genom olika marknadscykler. Kapitalet från Niam Nordic VIII har framför allt investerats i bostads- och logistiksektorn. Kapitalet från Niam Nordic VIII säkrades från en bred och global bas med investerare som omfattar några av världens största institutionella investerare från Asien, Nordamerika, Europa, Mellanöstern och Norden, representerade av pensionsfonder, statliga investeringsfonder, försäkringsbolag, stiftelser och familjeföretag.

Henrik Gerdin, fondchef på Niam, säger:

- Ambitionen med Niam Nordic VIII är att uppnå hög avkastning genom att exekvera på våra affärsstrategier, innefattande bland annat portföljoptimering, aktiv fastighetsförvaltning och utvecklingsprojekt. Vår förväntning är att Niam Nordic VIII kommer att vara fullinvesterad under första halvåret 2025 då vi har flera affärer under due diligence och ser andra goda möjligheter framöver.

Kontakta