Fastigheter Core-Plus

Motonet till Niams Solåsen Handel i Jönköping

Motonet till Niams Solåsen Handel i Jönköping Image

Niam välkomnar varuhuskedjan Motonet som ny hyresgäst till handelsplatsen Solåsen Handel – ca 5 000 kvadratmeter ska fyllas med ett stort utbud av produkter och tillbehör för bil, båt, motorcykel, verktyg, fiske, jakt samt hem och fritid. Öppningen är planerad till första halvåret 2025.

– Sedan vi förvärvade Solåsen Handel i augusti 2022 har vi haft som ambition att vidareutveckla handelsplatsen genom att bland annat arbeta med mixen av butiker och serviceutbudet. Motonets etablering i Solåsens Handel kommer att bli ett välkommet tillskott med sitt fokus på detaljhandel inom bland annat motor, friluftsliv och jakt, säger Victor Wettergren, Fondchef på Niam.  

Solåsen Handel är beläget i ett av de mest expansiva områdena i Jönköping och består av tre fastigheter med ca 36 000 kvadratmeter uthyrbar area och 21 hyresgäster – där de största är bland annat XXL, Power, Dollarstore och Rusta. Motonet har omkring 65 000 olika produkter varav 20 000 olika reservdelar för bil, båt och motorcykel. Utöver detta omfattande sortiment kommer flertalet servicetjänster att erbjudas så som släputhyrning, bilstäd, cykelunderhåll och snabbservice. Även en verkstad kommer att ingå i Motonets lokaler.

- Förberedelserna för vår etablering i Jönköping är i full gång. Lokalen och handelsområdet är perfekt anpassade för vårt koncept, och med ett omfattande upptagningsområde ser vi fram emot att introducera kunderna i Jönköping till Motonet, säger Johan Ljung, VD för Motonet AB.

RED (Rico Estate Development) har företrätt Niam vid uthyrningen till Motonet.

Kontakta