Niam Niam
Näsby Slottspark Niam

Näsby Slottspark, Sverige

Area
17,500 kvm
Upplåtelseform
Äganderätt
Stad
Stockholm
Land
Sverige
Fastighetstyp
Bostadshus

Näsby Slottspark

Fastigheten ligger i Täby kommun, cirka 10 kilometer norr om Stockholm. Fastigheten har ett utmärkt läge vid vattnet, vackra omgivningar och nära till flera fritidsaktiviteter som Djursholms golfklubb och en båtklubb. Pendlingsavståndet till Stockholm CBD är cirka 30 minuter och området är även lättillgängligt med bil eftersom att det ligger i anslutning till E18.

Huvudbyggnaden Näsby slott ritades av den kända arkitekten Nicodemus Tessin och stod klart 1665. Slotten är också hem för ett flertal värdefulla konstverk som är gjorda av några av Sveriges mest kända konstnärer. Under den andra halvan av 1900-talet användes slottsområdet av militären, men slottet är numera ett hotell och en konferensanläggning. När Niam förvärvade fastigheten bestod den av 27 byggnader omfattande cirka ~17,500 kvm och ett landområde bestående av ~311,000 kvm. 

 

Niam Norra Parken

Niam har tillsammans med Täby kommun tagit fram en ny detaljplan som vann laga kraft under hösten 2018 och Niam påbörjade utvecklingen av flerbostadshus i den nordvästra delen av området samt norr om slottsträdgården. I den sydligaste delen av fastigheten kommer ett seniorboende och vårdhem att utvecklas. Samtliga bostäder kommer att säljas till privatpersoner. Området kommer också att utvecklas för att skapa en levande, trevlig och attraktiv miljö för boende och besökare. Detta inkluderar bland annat rekreationsområden längs vattnet och utökade tjänster på hotellet. Idag är hela området privatägt och planlagt för militärt ändamål men i samband med planens genomförande kommer strandområdet, fältet och gatumarken att övergå i kommunal ägo för att säkerställa allmänhetens tillgång till det område som är ett kulturarv.

Näsby Slottspark Terrass

Nya bostäder utvecklas just nu och arbetet fortlöper till slutet av 2022.   

TILL NÄSBY slottspark

Kontakt

hans_lisserkers
Hans Lisserkers
Head of Project Development, Sverige
+46 8 5175 8511