Niam Niam

Niam förvärvar 318 lägenheter i Uppsala

Niam har förvärvat 318 lägenheter i centrala Uppsala från Slättö. Fastigheterna är belägna inom den gamla senapsfabriken på Kungsgatan, i ett område som under senare år har omvandlats till ett attraktivt bostadsområde endast 5 minuters promenad från resecentrum. Projektet har byggts i fyra etapper varav den sista färdigställdes under våren 2022.

Erik Rydström, Fondchef på Niam, säger; ”Vi är väldigt glada över att ha lyckats förvärva dessa yt- och energieffektiva fastigheter från Slättö. De miljöcertifierade bostäderna ligger i ett mycket centralt och omtyckt område och blir ett utmärkt komplement till vår befintliga bostadsportfölj.”

Erik Dansbo, Investeringschef på Slättö, säger; ”Från att tidigare ha varit stadens industricentrum med tegelhus och verkstäder är Kungsängen nu ett av Uppsalas mest levande och attraktiva bostadsområden med breda gator och mycket grönska. Senapsfabriken är ytterligare ett lyckat projekt som nu färdigställts och vi känner oss både trygga och glada över att lämna över de energieffektiva hyresrätterna till Niam.”

I linje med Niams fokus på hållbarhet är projektet miljöcertifierat enligt Miljöbyggnad Silver.

Cederquist har varit legal rådgivare till Niam, och Mannheimer Swartling och Nordanö har agerat rådgivare till Slättö i transaktionen.

Niam tillträdde lägenheterna 3 juni.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Erik Rydström, Fondchef
+46 708 24 40 44
erik.rydstrom@niam.com