Niam Niam

Nyheter

Niam förvärvar Brunswick Real Estates utlåningsverksamhet

Niam förvärvar Brunswick Real Estate Capital. Verksamheten, som förvaltar tillgångar uppgående till cirka 25 miljarder kronor, kommer att ledas av VD Pontus Sundin och verka som ett självständigt bolag under varumärket Niam Credit.

Niam lanserar coworking i nya EQ Sthlm – Värtahamnen

EQ Sthlm är Niams nya satsning på flexibla kontor i Värtahamnen i det hus som tidigare gick under namnet UNO (Hangövägen 29). Byggnaden omfattar 24 000 kvadratmeter med ett helt våningsplan avsatt för coworking där hyresgästerna har möjlighet till kortare kontrakt och flexibla kontorsytor.

Niam rekryterar Tobias Brynjer

Niam anställer Tobias Brynjer som Director Acquisitions i Sverige. Tobias har nära 25 års erfarenhet av fastighetstransaktioner i Norden och kommer närmast från Arctic Securities. Han tillträdde sin nya tjänst den 26 september.

Niam förvärvar Kruthuset 17 i Göteborg

Niam förvärvar Kruthuset 17, en modern kontors- och logistikfastighet belägen intill centralstationen i Göteborg. Kruthuset 17 består av 68,000 kvadratmeter uthyrbar area och flertalet hyresgäster – där de största är Tullverket, PostNord, Trafikverket och CGI.

Niam i Norge växer – rekryterar landschef och Associate Director

Niam är en av Nordens största fondförvaltare och har sedan flera år tillbaka gjort stora investeringar i norska fastigheter. Nu växer det norska teamet genom rekryteringen av Morten Roland och Bjørn Olav Smørgrav, båda med stor erfarenhet från transaktioner, förvaltning och finansiering.

Niams infrastrukturfond miljardsatsar på solparker tillsammans med Solkompaniet

Niam har genom sin infrastrukturfond Niam Infra Fund ingått ett ramavtal med Solkompaniet för att utveckla storskaliga solparker i södra Sverige. Målsättningen är att tillsammans utveckla och bygga solparker om upp till 500 MW, vilket motsvarar en investering på över tre miljarder SEK.

Niam utvecklar Haninge Centrum med nya handelsytor och fler bostäder

Haninge Centrum, söder om Stockholm, står inför en omfattande utveckling och komplettering av handel, bostäder och ett nytt restaurangutbud. Som en del av detta förvärvar Niam av Stena Fastigheter, ca 2 000 kvm av de handelsytor som vetter mot Poseidons torg.

Niam förvärvar Solåsen Handel

Niam förvärvar Solåsen Handel, en modern och väl fungerande handelsplats belägen i ett av de mest expansiva områdena i Jönköping. Solåsen Handel består av tre fastigheter med ca 36 000 kvadratmeter uthyrbar area och 22 hyresgäster.

Johanna Strömsten Friberg ansluter till Niam Infrastructure

Niam Infrastructure har anställt Johanna Strömsten Friberg som Associate Director. Johanna har ett starkt track-record med mer än sju års erfarenhet av investeringar inom energi, infrastruktur och andra reala tillgångar. Hon kommer senast från Alecta där hon jobbat som portföljförvaltare för Real Assets.

Niam förvärvar 318 lägenheter i Uppsala

Niam har förvärvat 318 lägenheter i centrala Uppsala från Slättö. Fastigheterna är belägna inom den gamla senapsfabriken på Kungsgatan, i ett område som under senare år har omvandlats till ett attraktivt centralt. Projektet har byggts i fyra etapper varav den sista färdigställdes under våren 2022.

Niam och Scandic bakom totalrenovering av hotell i Värtahamnen med relaxavdelning och skybar

Niam har tecknat ett nytt hyresavtal med Scandic motsvarande cirka 14 500 kvadratmeter i Värtahamnen, Stockholm. Hotellet växer med 40 rum från 283 till 323 och får en helt ny restaurang för över 300 gäster samt skybar och relaxavdelning högst upp i byggnaden.

Niam och Stronghold investerar i Proptivity – möjliggör högpresterande 5G inomhus

Proptivity erbjuder fastighetsägare, hyresgäster och besökare högpresterande 5G-nätverk inomhus. Näten är neutrala vilket innebär att kunderna oavsett operatör får tillgång till högpresterande 5G-uppkoppling inomhus – det Proptivity kallar Gigabit 5G.

Helio skapar nytt coworking-koncept i Niams The Dockworks

Niams The Dockworks i Värtahamnen är ett av Stockholms största kommande kontorsprojekt med höga ambitioner gällande miljö, arkitektur, hälsa, träning, mat och service. Nu är det klart att det blir Helio som hyr 3 300 kvadratmeter och utvecklar husets coworking tillsammans med Niam.

Niam och Nima Energy i samarbete för utbyggnad av ultrasnabba EV-laddningsstationer

Niam har genom sin infrastrukturfond, Niam Infra Fund (”Niam Infra”) ingått ett samarbete med Nima Energy AB för utbyggnad av ultrasnabba laddningsstationer för elektriska fordon. Samarbetet innebär en investering motsvarande 15 % i Nima Energy AB samt en förtur att finansiera laddningsstationer om upp till 500 MSEK.

Niam rekryterar marknads- och kommunikationschef

Niam rekryterar Emma-Lisa Runius till rollen som marknads- och kommunikationschef med ansvar för bolagets externa och interna kommunikation och den strategiska utvecklingen av Niams varumärke.